Skip to content

Pappa utsatte dotter för "oskuldskontroller" - döms för sexuellt övergrepp även i hovrätten

Svea hovrätt
Svea hovrätt

En idag 44-årig man från Stockholm som utsatt sin dotter för bland annat oskuldskontroller döms nu till tre års fängelse även i hovrätten.

 

En 44-årig man i Stockholm åtalades för bland annat våldtäkt mot barn, misshandel och olaga hot.

Enligt åtalet skulle han, under flera års tid, ha utsatt sin idag 16 år gamla dotter för våld i form av slag, sparkar och örfilar.

Mannen åtalades även för att vid ett flertal tillfällen ha tvingat dottern att klä av sig framför honom i syfte att undersöka om hon haft samlag. Utöver det skulle han, vid några tillfällen, ha hållit fast sin dotter och tryckt sitt könsorgan mot hennes underliv.

Tingsrätten ansåg dock inte att det var styrkt att pappan hade vidrört flickans slidöppning. Det gick heller inte att med säkerhet uttala sig om han hade haft kalsonger på sig eller inte vid gärningstillfällena, konstaterade domstolen.

Därmed var inte handlingarna jämförliga med samlag, ansåg tingsrätten, och dömde istället mannen för sexuellt övergrepp mot barn och grov fridskränkning.

Brottet bedömdes som grovt eftersom handlingarna hade begåtts av flickans pappa och i hemmet. Påföljden bestämdes därmed till tre års fängelse.

Mannen ålades även att betala 265 000 kronor i skadestånd till dottern.

Efter att domen överklagats till hovrätten ändrar nu domstolen domen endast på så sätt att två åtalspunkter gällande olaga hot ogillas. Skadeståndet sätts  265 000 kronor till 250 000 kronor.

  • Alt-texten
    Emma Martinsson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt