Skip to content

Efter avslöjandet om registrering av romer: rikspolischefen och justitieministern frågas ut i KU

Bengt Svenson och Beatrice Ask
Bengt Svenson och Beatrice Ask

Efter avslöjandena om Skånepolisens registrering av romer vill Konstitutionsutskottet gå till botten med ärendet. Både rikspolischefen och justitieminister Beatrice Ask ska medverka vid en utfrågning.

 

KU har beslutat att hålla en öppen utfrågning om romers situation i Sverige. Utskottet anser att myndigheternas likabehandling av enskilda, oberoende etnisk tillhörighet, är viktig och måste kunna säkerställas.

Under våren förra året behandlade utskottet en skrivelse från regeringen om en strategi för romsk inkludering för åren 2012-2032. Utskottet skriver att en viktig fråga är hur det framtida arbetet för romsk inkludering ska bedrivas.

Medverkar i utfrågningen gör bland andra justitieminister Beatrice Ask (M), rikspolischefen Bengt Svensson och integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

 

 

Foto: TT

  • Ebba Wigerström

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt