Skip to content

Sexbrottsdömd advokat åtalas på nytt – misstänks ha tagit klient på brösten och visat porrfilm

advokat, sexuellt ofredande

En advokat som dömts för att ha ofredat två kvinnliga klienter sexuellt åtalas på nytt för att bland annat ha tagit en klient på brösten. Det rapporterar TT.

 

En advokat, som är verksam i Västsverige, dömdes i november 2010 till villkorlig dom och 100 dagsböter för att ha antastat två kvinnor. Den ena masserade han och tog på brösten och den andra tog han med handen mellan benen, skriver TT.

Trots fällande dom uteslöts mannen inte ur Advokatsamfundet.

– Det är oerhört allvarligt ifall en advokat missbrukar klienters förtroende, men det krävs väldigt mycket för att bli utesluten, säger Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet till TT.

Nu har advokaten åtalats på nytt för sexuellt ofredande. Mannen ska enligt åtalet ha gjort hembesök hos en kvinna som han var offentlig försvarare åt. Under besöket, som ska ha ägt rum i somras, ska han ”ha masserat henne, klämt henne på brösten och visat en porrfilm”, skriver TT.

– Hembesök och massage brukar normalt sett inte ingå i en advokats uppgifter, kommenterar Anne Ramberg till TT.

I likhet med de tidigare fallen nekar advokaten till brott.

– Han förnekar helt att han skulle ha vidrört hennes bröst och visat porrfilm. Han har endast varit hemma hos henne för att gå igenom förundersökningen, säger advokatens försvarsadvokat Claes Östlund till TT.

Advokatsamfundets disciplinnämnd har nu beslutat att ta upp advokatens fall igen nu när han åter har åtalats för sexuellt ofredande.

 

 Foto: Leif R Jansson/Scanpix

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt