Skip to content

Fd advokat överklagar fängelsedomen – vill försättas på fri fot omedelbart

Varbergs tingsrätt

Den före detta advokaten som dömdes för grov ekonomisk brottslighet på tisdagen överklagar nu tingsrättens dom och begär att få bli frisläppt ur häktet. Det rapporterar Hallands Nyheter.

 

 

På tisdagen dömdes en före detta advokat till fem års fängelse samt näringsförbud i sju år för ha varit med och tömt två bolag på miljontals importerade cigaretter - vilket har lett till att staten gått miste om mångmiljonbelopp i skatteintäkter.

Mannen som häktades efter tisdagens avgörande i tingsrätten har nu valt att överklaga domen. I överklagandet yrkar han på att hovrätten underkänner underinstansens dom samt att han omedelbart försätts på fri fot. "Tingsrätten har felaktigt bedömt bevisningen i målet", skriver han i sin överklagan enligt Hallands Nyheter.

Mannen hävdar att det inte föreligger någon fara för att han ska fly utomlands och vill därför upphäva häktningsbeslutet. Han anför bland annat att han har ”en stark förankring till Sverige, men ingen förankring utomlands”. Även att ”det vore ett värre straff att tillbringa 15 år i exil än att sitta några år i fängelse”.

"Genom att avtjäna ett straff har jag möjlighet att upprätthålla kontakten med min familj och vänner, dels genom besök men även genom framtida permissioner", skriver han i överklagandet enligt Hallands Nyheter.

Han skriver också, enligt tidningen, att han varken har pengar eller andra tillgångar som gör att kan klara sig ekonomiskt utomlands.

Förvaltningsrätten har beslutat att egendom motsvarande 13 miljoner kronor kan tas i anspråk genom betalningssäkring för obetalda skatter.

"Detta innebar att min personbil till ett värde om drygt 200 000 kronor omhändertogs och att mitt konto tömdes på medel med undantag för 20 000 kronor som jag fick behålla för min försörjning. Mitt bohag har bedömts sakna exekutivt värde", skriver den före detta advokaten enligt Hallands Nyheter.

 

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt