Skip to content

Taxichaufför förgrep sig på 13-årig flicka - döms för våldtäkt mot barn av oenig hovrätt

En taxichaufför från Stockholm åtalades för bland annat människorov, våldtäkt mot barn samt våldtäkt. Enligt åtalet skulle chauffören ha tvingat in en 13-årig flicka i bilen och förmått henne att utföra oralsex. Mannen skulle även vid ett annat tillfälle ha tvingat en kvinnlig kund att utföra samma handling.

Tingsrätten konstaterade att det var oklart hur den 13-åriga flickan hamnat i bilen, och att åtalet om människorov därför inte var styrkt. Däremot ansåg domstolen att flickan i övrigt var trovärdig och att åtalet om våldtäkt mot barn var styrkt. Övriga åtal ogillades av tingsrätten.

Mannen dömdes till fängelse i två år och ålades även att utge skadestånd med nästan 130 000 kronor.

Delar av domen överklagades till hovrätten, som gör samma bedömning avseende den 13-åriga flickan. Gällande våldtäkten på kvinnan anför hovrätten det som anmärkningsvärt att det speciella tillvägagångssättet för den sexuella handlingen är likadant i båda fallen. Med anledning av bland annat detta finner hovrätten åtalet styrkt.

Påföljden bestäms till fängelse i tre år. Chauffören ska även utge skadestånd med knappt 210 000 kronor.

Ett hovrättsråd och en nämndeman är skiljaktiga, där hovrättsrådet anser att båda åtalen ska ogillas.

Foto: Scanpix

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt