Skip to content

Svensk patentjurist får internationellt toppjobb

 

Petter Rindforth, delägare i svenska patent- och juristbyrån Fenix Legal KB, valdes in som ny ledamot av GNSO Council vid ICANN’s 45:e möte i Toronto, Kanada, i mitten av oktober.


GNSO Council är det organ som hanterar policyrekommendationer för generiska toppdomäner såsom com., org., net. samt alla nya toppdomäner. GNSO Council har också till uppgift att granska och rekommendera ändringar i befintliga regler för generiska toppdomäner.

Rindforth kommer att fokusera sitt arbete bland annat på att se till att tvistlösningssystemet Uniform Rapid Suspension System, varumärkesregistret The Trademark Clearinghouse, och ett uppdaterat och internationellt fungerande WHOIS system, finns på plats innan alla tusentals nya toppdomäner aktiveras nästa år.

Det är dessutom Rindforths uppgift att representera en europeisk syn på regelverken kring Internet.

 

 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt