Skip to content

Nämndeman hoppar av efter jävdebatt – ”jag känner nu att det är olämpligt”

En nämndeman i Malmö hoppar nu av sitt uppdrag i Malmö tingsrätt med anledning av den jävdebatt som pågått de senaste veckorna.

 

Svea hovrätt har tidigare slagit fast att rättegången mot Södertäljenätverket måste tas om sedan det visat sig att en nämndeman satt i polisnämnden.

En annan nämndeman, som också är ersättare i polisstyrelsen i Sörmland, har nyligen fått lämna en rättegång i Eskilstuna eftersom rätten anser att han "kan ha en förutbestämd uppfattning i skuldfrågan" .

Dessutom ska Malmö tingsrätt i veckan ta ställning till om en av nämndemännen i Mangsmålet, som också sitter i polisnämnden, var jävig och om rättegången därför måste tas om.

De senaste veckornas debatt om jäviga nämndemän har nu fått en nämndeman i Malmö att hoppa av sitt uppdrag i Malmö tingsrätt. Orsaken är att nämndemannen också är ledamot av den lokala polisnämnden.

- Med eftertanke och den diskussion som har uppstått känner jag nu att det är olämpligt, säger han till TV4 Nyheterna Malmö om att han sitter på dubbla stolar. 

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt