Skip to content

Kvinna knivhögg sin sovande sambo till döds - döms till 15 års fängelse

Gävle tingsrätt

På tisdagen dömdes en 42-årig kvinna vid Gävle tingsrätt till 15 års fängelse för mord efter att ha knivdödat sin sambo.

 

En man hittades död på midsommaraftons morgon i en bostad utanför Sandviken. Mannen hade mottagit flera knivhugg mot huvudet, halsen och överkroppen.

 Mannens sambo åtalades för dådet och på hennes telefon återfanns bilder på mannen som var tagna efter det att han hade bragts om livet.

 Kvinnan hade själv tagit kontakt med en väninna som hon erkänt gärningen för samt ringt till SOS Alarm och berättat om det inträffade.

Kvinnan uppgav att relationen varit fylld av våld från mannens sida och att han den aktuella kvällen druckit för mycket alkohol och tagit stryptag på henne samt hotat henne till livet. Hon hade då tagit upp en kniv och attackerat mannen.

Enligt kvinnans väninna hade dock kvinnan berättat att hon huggit mannen då han låg och sov. Tingsrätten menar att kvinnans berättelse om nödvärn framstår som uppenbart oriktig varför den lämnas utan hänseende.

Kvinnan döms därför för mord till 15 års fängelse. Hon åläggs också att betala skadestånd om sammanlagt 136 000 kronor till mannens två döttrar.

Foto: Gävle tingsrätt

  • Alt-texten
    Martina Valentin
  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt