Skip to content

Kvinna avled efter krock med skateboardåkare - 15-åring döms för vållande till kroppsskada

Den 15-åriga pojke från Värnamo som i somras körde på en kvinna, som senare avled, med skateboard döms nu för vållande till kroppsskada. 

En 15-årig pojke från Värnamo var ute och åkte skateboard. Efter att ha åkt nedför en brant backe kolliderade han med en kvinna i 60-årsåldern som skadades allvarligt. Pojken åtalades senare för vållande till kroppsskada. 

Tingsrätten konstaterar nu att uppgiften om var på vägen kvinnan gick skiljer sig åt. Rätten finner dock att en annan kvinna, som gick i sällskap med den skadade, på ett trovärdigt sätt berättat om var de gick och att hennes uppgifter ska ligga till grund för bedömningen.

Domstolen påpekar även att 15-åringen har beskrivit att han åkte med så hög hastighet att han inte kunde stanna. Med anledning av detta anser tingsrätten det visat att pojken åkt relativt fort.

Rätten anser också att pojken borde ha räknat med att det kunde finnas andra personer på vägen och därför skulle ha kontrollerat detta och reglerat sin hastighet. Genom att inte göra det har 15-åringen, enligt domstolen, varit oaktsam och orsakat kvinnans kroppsskada.

Pojken döms nu för vållande till kroppsskada. Påföljden bestäms till 30 dagsböter om totalt 1 500 kronor.

Foto: Scanpix

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt