Skip to content

Juristprogrammet vid Stockholms universitet populärast - igen

Stockholms universitet, juristprogrammet, statistik, mest sökande
Stockholms universitet

Juristprogrammet vid Stockholms universitet är den högskoleutbildning i landet som har flest antal sökande inför vårterminen 2012. Det visar statistik från Verket för högskoleservice.

 

Totalt har Juristprogrammet vid Stockholms universitet 4239 sökande följt av Juristprogrammet vid Uppsala universitet med 3891 sökande. På tredje plats kommer socionomprogrammet vid Stockholms universitet med 3161 sökande.

Även listan över flest sökande i första hand toppas av Juristprogrammet vid Stockholms universitet med 1419 sökande, följt av Läkarprogrammet vid Karolinska institutet (1149) och Kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholms universitet (1034).

- Det är kul att se att vi erbjuder en så eftertraktad utbildning. Vi gör vårt bästa för att motsvara förväntningarna och förbättra Juristprogrammet, säger Jonas Ebbesson, dekan vid Juridiska fakulteten, i ett pressmeddelande.

Läs mer på Verkets för högskoleservice webbplats.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt