Skip to content

Domare i Södertäljemålet: ”anhöriginvandringen till Södertälje måste stoppas”

Katarina Wingqvist Ekholm, lagman och Södertälje tingsrätts högste chef, vill stoppa anhöriginvandringen till kommunen för att få bukt med den skenande brottsligheten. 

 

I mitten av september i år var Katarina Wingqvist Ekholm, en av de nya domarna i Södertäljemålet, inbjuden till ett möte i klubben Rotary. Där ska hon ha gjort en rad uttalanden om assyrier-syrianer i Södertälje, enligt Aftonbladet.  

Södertälje har bekymmer och måste nu ta tillfället i akt att röja upp. Men man har att hantera annorlunda problem, då den assyrisk-syrianska folkgruppen som det är fråga om har sina egna regler. Man litar varken på bankväsendet eller på rättsväsendet. Man löser sina ekonomiska problem sinsemellan med höga räntor som följd. Man har utvecklat sin egen rättvisa och sköter sitt liv helt vid sidan av samhället, ska hon ha sagt under mötet enligt tidningen.

Och därefter ha avslutat sitt anförande med:

Anhöriginvandringen till Södertälje måste stoppas.

 Många av de som varit inblandade i Södertäljenätverket är assyrier-syrianer och med anledning av detta har nu frågor väckts om Wingqvist Ekholms lämplighet att döma i Södertäljemålet. 

 

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt