Skip to content

Bråk om SL-kort gav 12 års fängelse

En man som knivhuggit en medboende till döds sedan han inte fått tillbaka sitt utlånade SL-kort döms nu för mord även i hovrätten.

Två män som bodde på ett så kallat planeringshem, ett hem för män som haft problem med bland annat missbruk, bråkade om ett SL-kort som den ena mannen lånat ut och sedan inte fått tillbaka.

Mannen som lånat ut sitt SL-kortet uppgav att han upprepade gånger bett om att få tillbaka kortet men att han då ska ha fått tillbaka ogiltiga kort.

Han erkände att han sökt upp den andra mannen för att ”en gång för alla begära SL-kortet tillbaka” och att han då huggit denne med kniv. Han hävdade dock att han inte haft uppsåt att döda mannen han lånat ut kortet till. Efter knivattacken ska han ha lagt en matta över offret då han tyckte att dennes rosslingar var obehagliga.

Trots att tingsrätten bedömde att det rört sig om ett kortare händelseförlopp menade domstolen att det varit hänsynslöst att lämna den döende mannen i dennes rum. Han dömdes därför till 12 års fängelse för mord. Han ålades även att betala 73 000 kronor i skadestånd till offrets pappa.

Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom utan ändringar.

 

Foto: Scanpix

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt