Skip to content

Beatrice Ask KU-anmäls för att ha hemligstämplat Säpo:s kaffekassa

På måndagen anmälde Vänsterpartiets riksdagsledamot Lena Olsson justitieminister Beatrice Ask till konstitutionsutskottet för att ha hemligstämplat alla Säpo:s utgifter – till och med kaffekassan.

-– Det är viktigt att vi ska kunna granska myndigheters hantering av sina utgifter, säger Lena Olsson till SVT.

Säpo har tidigare fått stark kritik för att att ha lagt flera miljoner kronor på en julfest, som varken upphandlats eller redovisats på rätt sätt. När Dagens Nyheter ville få ut Säpos resultaträkning visade det sig att justitieministern sekretessbelagt all resultaträkning vid Säpo, till och med kaffekassan. Något som Lena Olsson, som sitter i riksdagens justitieutskott, är kritiskt till.

”Det finns all anledning att ifrågasätta om detta är rätt handlagt. Om det är så att justitieministern hemligstämplar uppgifter för att undvika granskning och möjlighet för allmänheten att ta del Säpos internrepresentation, då måste det utredas av KU” skriver hon i ett pressmeddelande. 

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt