Skip to content

Åklagaren vill se fängelsedom för kundvagnskrock - "allvarlig och ful händelse"

På tisdagen ställdes en 40-årig kvinna inför rätta för att ha kört på en annan kvinna med kundvagn inne på varuhuset Gekås i Ullared. - En så allvarlig och ful händelse att det bör bli fängelse, säger åklagare Ann-Christin Claesson.

Det var i oktober 2011 som händelsen ägde rum. Den 40-åriga kvinnan från Oskarsström och hennes mamma befann sig på Gekås i Ullared samtidigt som en 16-årig flicka från Linköping och dennes mamma. När de fyra skulle passera varandra inne på varuhuset ska 40-åringens mamma ha fått en knuff, enligt 40-åringen.

- Min mamma blev träffad i ryggen. Hon hade just opererat sig i ryggen. Jag sa att man kan faktiskt säga förlåt. Sen var det inte mer med det, säger 40-åringen till Hallands Nyheter.

Flickan däremot hävdar att 40-åringen därefter ska ha kört på henne bakifrån med en fullastad kundvagn.

- Jag hörde hur det knakade i ryggen. Jag blev chockad. Man förväntar sig inte att det ska hända något sådant här på Gekås även om att man vet att det är trångt ibland, säger hon till Hallands Nyheter.

Åklagare Ann-Christin Claesson sa under slutpläderingen att händelsen är extra allvarlig eftersom det handlar om misshandel av en flicka som vid tillfället bara var 16 år och som orsakat kraftiga skador.

- Det var en så allvarlig och ful händelse att det bör bli fängelse, säger hon till Hallands Nyheter.

40-åringen advokat Stefan Andersson anser dock att villkorlig dom och eventuellt samhällstjänst skulle vara bättre för hans klient, som tidigare är ostraffad.

Han anser inte att händelsen är så allvarlig och hänvisar till att flickans röntgenundersökningar inte visar på några skador.

- Jag tycker att man ska vara försiktig med att påstå att det var ett våldsamt och kraftigt förlopp, säger advokat Andersson till Hallands Nyheter.

 Varbergs tingsrätt meddelar dom den 16 oktober.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt