Skip to content

Tryckfrihetsexperten Anders R Olsson har avlidit

Anders R Olsson
Anders R Olsson

Journalisten, författaren och experten på tryck- och yttrandefrihet, Anders R Olsson, är död. Det rapporterar Medievärlden.se.

Anders R Olsson, född 1953,  gjorde sig känd som en flitig debattör inom framförallt tryck- och yttrandefrihetsområdet och har bland annat varit krönikör i Dagens Juridik. Han har också tilldelats flera fina priser - bland annat Advokatsamfundets journalistpris och Söderbergska stiftelsernas journalistpris i juridik.

År 1992 utkom han med  boken Yttrandefrihet och tryckfrihet. Handbok för journalister - en bok som fick tryckas om flera gånger på grund av den stora efterfrågan. Han har därefter skrivit en rad böcker inom området och arbetade under många år som lärare i undersökande journalistik och medierätt.

Så sent som i somras gick Anders R Olsson ut i Sveriges Radios program Kropp & Själ och berättade om sin tarmcancer. 

Här intill finns länkar till några av de krönikor han skrev i Dagens Juridik.

 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt