Skip to content

Stureplanskrog ska ersätta försvunna kläder - men inte hörlurar

Stureplanskrogen ska ersätta de gästens försvunna kläder
Stureplanskrogen ska ersätta de gästens försvunna kläder

När kroggästen skulle hämta ut sina saker från garderoben på Stureplanskrogen var de borta. Han får nu ersättning för sina kläder men inte för de hörlurar som också försvann.

En man uppger att han hängde in jacka, tröja och hörlurar på en krog på Stureplan i Stockholm och betalade garderobsavgiften och att tillhörigheterna var borta då han skulle hämta ut dem igen. Mannen har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och begärt att få ersättning av krogen.

Enligt anmälan var sakerna värda cirka 2 500 kronor. Krogen, som har som policy att inte ersätta lösa föremål eller värdesaker, har medgett att betala 750 kronor för jackan.

ARN, som i tidigare konstaterat att en ansvarsfriskrivning som gäller just värdesaker är godtagbar, har nu kommit fram till att krogen inte ansvarar för hörlurarna. ARN konstaterar också att mannen har bevisbördan för att han lämnat in både jackan och tröjan, men att det inte kan ställas alltför höga krav på bevisningen.

Eftersom mannen lämnat in intyg till stöd för att även tröjan lämnats in och eftersom det ”förefaller naturligt” att bära såväl tröja som jacka i december kommer ARN fram till att mannen har lyckats visa att även tröjan lämnades in.

Han får dock endast ersättning för begagnade plagg, och inte plagg i nyskick. Eftersom jackan var 21 månader gammal och tröjan runt fyra år gammal slårARN fast att mannen är ska få 1 000 kronor totalt.

 

 

 

Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix

  • Alt-texten
    Johanna Haddäng
  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt