Skip to content

Skådespelerska stämmer producent av Muhammedfilm

En skådespelerska i filmen Muslimernas oskuld – den antiislamistiska filmen som orsakat våldsamma protester och attacker – hävdar att hon trodde att filmen var en äventyrsfilm som utspelade sig i öknen och stämmer nu producenten. 

Filmen Muslimernas oskuld, som hånar profeten Muhammed, har fått mycket stor uppmärksamhet och tros vara en av orsakerna till de våldsamma protesterna mot ambassader och konsulat i bland annat Libyen, Sudan och Tunisien.

Cindy Lee Garcia, en av skådespelarna i filmen, stämmer nu filmens skapare Nakoula Basseley vid Los Angeles Superior Court, rapporterar tv-kanalen CNN.

I ett uttalande skickat till CNN har skådespelarna i filmen tidigare uppgett att de absolut inte står bakom filmen. De uppger att de fått filmen beskriven för sig som en historisk, arabisk äventyrsfilm i öknen.

Garcia hoppas att hon nu, genom att stämma Basseley, ska få ersättning för en del av de skador hon drabbats av på grund av all uppmärksamhet filmen väckt.

I stämningsansökan hävdar Garcia att hon, på grund av att hon lurats att vara med i filmen, bland annat förlorat sitt arbete och sitt privatliv och att hon också mått extremt dåligt.

Efter att filmen spritts på Youtube ska hon också ha mottagit dödshot och inte vågat besöka sina barnbarn av rädsla för att de ska komma till skada.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt