Skip to content

Peter Mangs inte allvarligt psykiskt störd - riskerar livstids fängelse

Serieskytten Peter Mangs är inte allvarligt psykiskt störd. Det visar den rättspsykiatriska utredning som gjorts och som överlämnats till Malmö tingsrätt på onsdagen.

I slutet av juli i år kom Malmö tingsrätt fram till att serieskytten Peter Mangs är skyldig till två mord och fyra mordförsök. Även till tre fall av grovt olaga hot, övergrepp i rättssak, försök till grov misshandel samt flera fall av skadegörelse. 

För att kunna bestämma om Mangs ska dömas till fängelse eller vård har han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

På onsdagen överlämnades utredningen till Malmö tingsrätt och enligt den led Peter Mangs inte av en allvarlig psykisk störning vid brottstillfällena. Han bedöms inte heller lida av någon sådan i dagsläget. 

Peter Mangs advokat Jesper Montan vill inte kommentera utredningen innan han gått igenom den med Mangs. Chefsåklgare Solveig Wollstad har sagt att hon ska återkomma till påföljdsfrågan, men att straffskalan ligger på livstidsnivå.

Den 3 oktober återupptas huvudförhandlingarna mot Peter Mangs. Dom väntas falla i mitten av oktober.

Foto: Scanpix 

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt