Skip to content

Nästan halv miljard extra mot unga återfallsförbrytare och våldsdömda män

Regeringen storsatsar på unga återfallsförbrytare och våldsdömda män
Regeringen storsatsar på unga återfallsförbrytare och våldsdömda män

Regeringen storsatsar på att komma till rätta med unga återfallsförbrytare och män som dömts för våldsbrott. Under en fyraårsperiod tillförs Kriminalvården ytterligare 458 miloner kronor.

I budgetpropositionen för 2013 föreslår regeringen att ytterligare resurser tillförs Kriminalvården för bland annat satsningar på  unga återfallsförbrytare och gruppen våldsamma män.

Regeringen har under en rad år avsatt betydande resurser för att förstärka insatserna mot män som dömts för våld i nära relationer och sexualbrott. Nu vidgas satsningen till att också omfatta personer som dömts för andra typer av våldsbrott.

- Regeringen kommer att ge Kriminalvården i uppdrag att inleda kraftfulla och långvariga satsningar när det gäller både unga dömda och våldsamma män, säger Beatrice Ask

Totalt föreslår regeringen att Kriminalvårdens anslag ökas med 180 miljoner kronor från år 2013, ytterligare 47 miljoner från 2014, ytterligare 158 miljoner från 2015 och därefter 73 miljoner från 2016. Tillskotten motsvarar totalt år 2016 en nivåökning på 458 miljoner kronor jämfört med år 2012.

 

 

Foto: Matt York/Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt