Skip to content

Man sköts ner efter rättegång – två anhållna

Helsingborgs tingsrätt
Helsingborgs tingsrätt

Två män från Helsingborg har anhållits misstänkta för mordförsök respektive anstiftan till försök till mord. Timmar innan dådet möttes offret och en av de anhållna i tingsrätten.

På måndagen hittades en 49-årig man skottskadad i en lägenhet i Helsingborg. Mannen, vars skador först bedömdes som livshotande men nu mycket allvarliga, ska ha blivit skjuten utomhus. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

En 40-årig man som befann sig i närheten av brottsplatsen greps sent på måndagskvällen. Han anhölls senare och är i nuläget misstänkt för anstiftan till försök till mord, enligt tidningen. 

Under tisdagen greps och anhölls ytterligare en man - en 24-årig som misstänks för att ha hållit i vapnet vid skjutningen.

Enligt Helsingborgs Dagblad arbetar både offret och den 40-åriga mannen som taxichaufförer och är tidigare kända av polisen. De ska under året ha varit inblandade i en konflikt, vilken resulterat i ett flertal polisanmälningar.

Konflikten handlar om att 40-åringen i hög fart ska ha försökt att köra på 49-åringen vid en korsning. 40-åringen står åtalad för grov misshandel och på måndagen möttes de båda männen vid Helsingborgs tingsrätt för att ge sina versioner av händelsen.  

Under rättegången ska 49-åringen ha berättat att konflikten mellan dem börjat sedan han vittnat mot 40-åringen i en annan rättegång, uppger Helsingborgs Dagblad.

49-åringen har i sin tur varit åtalad för att tillsammans med sin bror ha misshandlat 40-åringen och den 24-årige man som nu misstänks för att ha skjutit 49-åringen.

Åklagaren Tord Josefson leder förundersökningen om måndagskvällens dåd.

– Just nu arbetar vi med en mycket bred informationsinsamling för att skapa oss en bild av hela händelseförloppet. En del i det är att förhöra de misstänkta och andra personer, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Scanpix

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt