Skip to content

Kvinna skickade 145 SMS till före detta pojkvän - döms för ofredande

Kvinnan hävdade att de 145 SMS som hon skickat till sin före detta pojkvän innehöll frågor om deras förhållande som hon ville ha svar på. Tingsrätten dömer hennes dock för ofredande.

En kvinna skulle under en period av två till tre månader ha skickat 145 SMS till sin före detta pojkvän - varav vissa med kränkande innehåll - trots att han talat om att han inte ville ha kontakt med henne.

Kvinnan åtalades för ofredande och medgav i och för sig att hon att hon hade skickat SMS:en men att det haf gjorts i syfte att få svar på frågor som hon hade om deras relation. nekade därför till brott.

Tingsrätten konstaterar därmed att det är utrett att kvinnan skickat SMS:en samt att vissa av dessa har haft ett kränkande innehåll.

Domstolen slår också fast att det utifrån bland annat den skriftliga bevisningen framgår att mannen har förklarat för kvinnan att han inte ville ha någon kontakt med henne och att detta är någonting som kvinnan måste ha förståt. Kvinnan har, trots tillsägelse, fortsatt att skicka sina SMS till mannen - bland annat med kränkande innehåll.

Hon döms därför för ofredande till 40 dagsböter.

 

Therese Åkerlund

 

Foto: Scanpix

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt