Skip to content

Knivhögg dotterns före detta pojkvän 25 gånger – får sänkt fängelsestraff i hovrätten

Tingsrätten dömde en man till 18 års fängelse sedan han knivhuggit sin dotters före detta pojkvän till döds vid café Black Diamond i Göteborg tidigare i år. Mannen, som knivhögg sitt offer totalt 25 gånger, får nu sänkt straff i hovrätten.

Det var i mars i år som en 20-årig man hittades svårt knivhuggen på café Black Diamond i Göteborg. Han misstänktes ha attackerats av sin före detta flickväns pappa och avled senare av skadorna.

Pappan erkände att han huggit 20-åringen två gånger men menade att det skett i nödvärn. 20-åringen hade dock fått 25 knivhugg som tingsrätten bedömde hade utdelats vid ett och samma tillfälle. Tingsrätten konstaterade att pappans nödvärnsinvändning kan lämnas utan avseende då inget tyder på att han blivit attackerad.

Domstolen pekade på att överfallet var mycket brutalt och att våldet varit påfallande kraftigt. Mannen dömdes för mord och påföljden bestämdes till det högsta tidsbestämda straffet, fängelse i 18 år. Han ålades även att betala 660 000 kronor i skadestånd till offrets dödsbo och anhöriga.

Hovrätten ändrar nu tingsrättens dom så att påföljden bestäms till 16 års fängelse. Detta bland annat med hänsyn till att händelseförloppet var relativt snabbt och att döden inträtt kort tid efter attacken.

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt