Skip to content

Frias av hovrätten - fick fem års fängelse för våldtäkt mot sin dotter i tingsrätten

Även om dotterns berättelse är förhållandevis sammanhängande så är hennes pappas berättetels varken motsägelsefull eller osannolik. Efter att ha dömts till fem års fängels i tingsrätten för våldtäkt frias han nu av hovrätten. 

Enligt åtalet hade mannen under drygt tre års tid, flera gånger i veckan, ha genomfört vaginala och orala samlag med sin dotter från det att hon var 14 år. Han åtalades för våldtäkt mot barn. 

Mannen skulle även någon gång ha slagit dottern i ansiktet och på kroppen med öppen hand samt med piska på ryggen och åtalades för misshandel.

Dottern hade bott i Nigeria och flyttat in hos mannen i Sverige som 14-åring.

Han nekade till våldtäkt men erkände misshandel. Tingsrätten konstaterade att dotterns berättelse skulle läggas till grund för bedömningen och fann åtalen styrkta. Mannen dömdes till fem års fängelse och skadestånd på 350 000 kronor.

Hovätten konstaterar nu att dottern i och för sig har lämnat en förhållandevis sammanhängande berättelse men att mannens berättelse inte är motsägelsefull eller osannolik. Efter en genomgång av all bevisning kommer hovrätten fram till att utredningen unte ger tillräckligt stöd för dotterns berättelse. Mannen frias därför.

Påföljden för misshandeln bestäms till villkorlig dom förenad med 100 timmars samhällstjänst och ett skadestånd på 20 000 kronor.

 

Therese Åkerlund

 

Foto: Scanpix

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt