Skip to content

Frias av hovrätten - efter att ha dömts till sex års fängelse för grovt rån i tingsrätten

De båda män som i tingsrätten dömdes för grovt rån och medhjälp till grovt rån mot flera äldre kvinnor vid det så kallade Adolfsbergsrånet i Örebro frias av Göta hovrätt.

De båda männen, 24 och 44 år gamla, dömdes av tingsrätten till sex respektive två års fängelse samt skadestånd på en miljon kronor till de rånade kvinnorna.

Även hovrätten kommer fram till att det är bevisat att systrarna har rånats och att det alltså har stulits kontanter från dem vid tillfället. I domen pekar dock hovrätten på att det finns betydande osäkerhetsfaktorer när det gäller det stulna beloppets storlek. Domstolen uttalar sig därför inte om hur stort belopp som egentligen har tillgripits.

Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att bevisningen inte utesluter att det kan ha varit fråga om andra personer som har medverkat till brottet än de åtalade. Hovrätten konstaterar bland annat att det inte finns några spår som knyter de åtalade till brottsplatsen och att de inte heller är knutna till varken pengar från rånet eller något redskap som användes. Domstolen pekar också på att något tillförlitligt utpekande inte har skett.

Männen döms dock för vissa narkotikabrott.

 

 

Foto: Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt