Skip to content

Efter det nya skatteavtalet med Schweiz - nu väntas svenskarna ta hem sina pengar

"Om kunderna inte kan visa upp att de har redovisat pengar för beskattning i Sverige blir de utslängda från banken. Samtliga storbanker i Schweiz kommer att tillämpa samma synsätt" säger en skatteexpert på Bird & Bird. 

Det nya skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz trädde i kraft den femte augusti i år. Nu väntar Skatteverket på en flodvåg av frivilliga rättelser, det skriver Dagens Industri under onsdagen.

De ökade granskningsmöjligheter har redan lett till att många svenskar med pengar i Schweiz har gjort frivilliga rättelser och därigenom undgått skattetillägg och åtal.  

Staffan Andersson, skatteexpert på Bird & Bird, säger till Dagens Industri att svenskar som inte vill göra rätt för sig kan komma att få problem från schweiziskt håll.

- Om kunderna inte kan visa upp att de har redovisat pengar för beskattning i Sverige blir de utslängda från banken. Samtliga storbanker i Schweiz kommer att tillämpa samma synsätt.

Enligt Skatteverket går staten miste om mellan 12 och 15 miljarder kronor, årligen, på grund av att pengar stoppas undan i skatteparadis. 

 

Foto: Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt