Skip to content

Arrangör om Advokat-SM 2012: "mycket prestige på spel"

I fredags gick årets upplaga av Advokat-SM i fotboll av stapeln. Enligt Sebastian Hesam, projekledare på Djurgården Event & Media som arrangerade turneringen, var det mycket prestige på spel. - Alla vill visa att de är bäst, säger han om deltagarna. 

Turneringen ägde rum på Östermalms IP och Stockholms Stadion och arrangerades för andra året i rad av Djurgården Event & Media.

Mannheimer Swartling (damer) lyckades - även i år - försvara titeln som regerande mästare och har nu vunnit turneringen tre gånger på fyra år.

Förra året vann White & Case(herrar) efter straffläggning. I år hade dock Setterwalls det bästa fotarbetet och lyckades efter en spännande finalmatch ta hem titeln Sveriges bästa advokatbyrå 2012 – i fotboll.

Sebastian Hesam, projekledare på Djurgården Event & Media, tycker att de båda lagen är värdiga vinnare. 

- Av det jag hann se under dagen så tycker jag absolut att Setterwalls och Mannheimer Swartling var värdiga vinnare. Setterwalls lyckades vinna sin final med 3-1 i straffläggning vilket visar på ett starkt psyke när det gäller som mest. Mannheimer vann med 1-0 och punkterade således matchen redan på full tid.

Hesam är mycket nöjd med årets Advokat-SM.

Det var jättelyckat! I år hade vi, med hjälp av våra sponsorer, storsatsat på happenings runt omkring för att fylla ut tiden mellan matcherna med ännu mer roliga aktiviteter. Dessutom var det 35 lag och drygt 400 deltagare i årets turnering som gjorde det till juristbranschens största idrottsevenemang!

Hur var stämningen under dagen?

- Mycket god! Det var avslappnat men ändå mycket prestige på spel.

Förra året sa du att "pestigen var total" hos spelarna. Var det lika viktigt i år att slå sina branschkollegor?

Självklart! Alla vill visa att de är bäst. I och med att det var 35 lag med är det oerhört prestigefyllt att stå som ensam segrare.

Vilket lag hade mest vinnarskalle?

- Jurister är över lag vinnarskallar men Hannes Snellmans damer hade något extra. De är nog mest revanschsugna till nästa år!

Se filmklipp från turneringen här

Klicka på bilderna nedan för att se dem högupplösta

Foto: Annika Svenmarck © Djurgården Event & Media
Foto: Annika Svenmarck © Djurgården Event & Media
Foto: Annika Svenmarck © Djurgården Event & Media
  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt