Skip to content

Advokat lämnar Wistrand - träder ur samfundet för Socialstyrelsen

Magnus Moström lämnar Wistrand för att istället bli chef för upphandlingsenheten på Socialstyrelsen.  - Här är det mer planerat och det passar mig bra eftersom jag har småbarn, säger han. 

Dagens Juridik publicerade under tisdagen en lång lista över de nya advokater som antagits till Advokatsamfundet. En av de som istället valt att träda ur samfundet är Magnus Moström från advokatfirman Wistrand. Han lämnar nu advokattiteln och arbetet på byrån för att gå över till att arbeta på Socialstyrelsen som chef för upphandlingsenheten.

Magnus Moström uppger att han, efter fem år på Wistrand, fick möjligheten att pröva en ny utmaning.

- Jag jobbar fortfarande med juridik, vilket jag gillar. Men här får jag också arbeta med organisation och ledarskap parallellt med juridiken.

Inom offentlig upphandling har man nytta av att ha arbetat på affärsjuridisk byrå, menar han.

- Inom det här området tenderar det att bli mycket fokus på bara upphandling. Det jag har med mig från byrån är hela affärsprocessen där slutprodukten är ett bra avtal.

Miljön på Socialstyrelsen är något annorlunda än den på Wistrand, vilket passar Moström för närvarande.

- Jag trivdes bra på Wistrand och jag trivs bra här. Den största skillnaden är att det är mer aktivitetsstyrt på en advokatbyrå. Här är det mer planerat och det passar mig bra eftersom jag har småbarn. 

  • Linn Nordqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt