Skip to content

Advokat försökte skjuta ihjäl ex-fruns nye man - dom för mordförsök står fast

Den f d advokaten döms för mordförsök
Den fd advokaten döms för mordförsök

Efter att ha försökt skjuta ihjäl sin före detta hustrus nye man så dömdes advokaten av tingsrätten för bland annat  försök till dråp. Hovrätten ändrade brottsrubriceringen till försök till mord - en dom som nu står fast sedan HD har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd.

Fallet handlar om en advokat i 60-årsåldern som var deprimerad efter sin skilsmässa och sökte upp sin ex-fru i hennes nya mans bostad. Hovrätten konstaterade att mannen hotat henne med en pistol och även försökt skjuta hennes nya man.

Advokaten dömdes för mordförsök, olaga hot och grovt vapenbrott till sju års fängelse. Han dömdes tingsrätten för försök till dråp efter att själv har uppgett att han endast avsett att ta livet av sig inför sin före detta fru och att skottet avlossats av misstag i samband med att han övermannats.

Hovrätten avfärdade dock denna invändning med hänvisning till bland annat den vinkel som det aktuella vapnet, en ombyggd startpistol, avlossats i.

Mannen, som inte längre är advokat, överklagade på nytt, men Högsta domstolen, HD, beslutar nu att inte ta upp målet till prövning. Hovrättens avgörande står därmed fast.

 

 

Foto: Seth Wenig/Scanpix

  • Alt-texten
    Isak Bellman
  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt