Skip to content

31-åringens advokat Anton Strand: ”Det behöver inte vara mord”

Advokat Anton Strand
Advokat Anton Strand

På lördagen miste en 13-årig flicka från Täby livet. Två bröder, 31 och 28 år gamla, har gripits och anhållits misstänkta för mord respektive medhjälp till mord. De uppges inte ha någon annan relation till offret än att de är grannar.

Enligt Roslagspolisens pressansvarige Anders Gillander är bilden om vad som har hänt ”ganska klar” men då fallet är ”av så pass känslig karaktär” vill han i dagsläget inte kommentera hur eller var flickan avlidit.

Att en 13-åring blir bragd om livet är statistiskt sett väldigt ovanligt i Sverige. Advokat Anton Strand, som är 31-åringens offentlige försvarare, vill inte kommentera det aktuella fallet men menar att det rent allmänt inte alltid behöver handla om mord även om en händelse inledningsvis rubriceras som det.

- En händelse kan rubriceras som mord inledningsvis. Men sedan får man se vad åklagaren eventuellt åtalar den misstänkte för. Det finns fall där rubriceringen först har varit mord men att den misstänkte sedan blivit åtalad för vållande till annans död i kombination med grov misshandel.

Trots att fallet är unikt är det inte första gången som Anton Strand företräder en klient som misstänks för att ha bragt ett barn livet.

- Ja, mål med misstanke om mord på ungdom har jag haft tidigare.

Till annan media har du uppgett att ”din klient har beskrivit sin syn på händelseförloppet”. Han förnekar alltså inte brott?

- Inga kommentarer.

Vad kan du berätta om din klient i dagsläget?

- Min klient är anhållen och har fullständiga restriktioner. Den enda som kan prata med honom är jag, därför är jag väldigt angelägen om att hålla en tät kontakt med min klient. 

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt