Skip to content

Tre unga män misshandlade vittne - döms för övergrepp i rättssak

Tre unga män som sparakde och slog en kvinna som hade vittnat i en rättegång döms nu för övergrepp i rättssak.

Fyra unga män, 18, 19, 21 och 22 år gamla, misstänktes för flera olika brott. Bland annat åtalades alla fyra för övergrepp i rättssak.

De tre äldsta hade angripit en kvinna för att hon tidigare vittnat i tingsrätten. Männen sparkade och slog kvinnan med ett tillhygge och hotade att skada eller döda hennes familj om hon inte tog tillbaka sitt vittnesmål eller gjorde en polisanmälan.

Kvinnan polisanmälde händelsen och en månad senare påstod en av kvinnans vänner att den yngste mannen uttalat att kvinnan skulle skadas eller dödas om hon inte tog tillbaka anmälan.

Tingsrätten anser att det är styrkt att kvinnan har utsatts för våld och hot. 21-åringen och 22-åringen erkände att de befann sig på platsen men nekade till att ha utfört gärningen.

Domstolen finner dock att alla tre männen deltog i misshandeln och dömer dem för övergrepp i rättssak till skyddstillsyn med samhällstjänst respektive fängelse i fyra månader.

21-åringen dömdes även för bland annat olaga tvång, rattfylleri och brott mot knivlagen. Åtalet mot 18-åringen ogillas då det inte anses styrkt att han haft för avsikt att hota kvinnan.

 

Anna Berntorp

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt