Skip to content

Rektor och elev åtalas för våldtäkt och utpressning mot varandra

En rektor från Sörmland åtalades för våldtäkt på en 14-årig flicka. Samtidigt åtalas även hon - för utpressning mot rektorn.

En rektor misstänks för upprepade våldtäkter på en 14-årig flicka som varit elev på den skola där rektorn arbetat. Flickan ska under tiden då våldtäkterna ägt rum ha varit familjhemsplacerad hos rektorn.

Enligt flickan ska övergreppen ha ägt rum vid upprepade tillfällen under sju månaders tid.

- Ord står mot ord, men det finns också en fruktansvärd massa sms mellan dem, säger åklagare Fredrik Beijar till SVT angående bevisläget i fallet.

Flickan är samtidigt åtalad för utpressning efter att hon erkänt att hon har tvingat rektorn att betala drygt 40 000 kronor.

- Jag har inte stött på något liknande förut, det är ganska ovanligt på alla sätt. Hela deras relation och det som hänt det är ganska otrolig historia, säger Fredrik Beijar till SVT.

Rektorn nekar till anklagelserna om våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

- Min klient förnekar brott och säger att inget av det som står i gärningsbeskrivningen stämmer. Vi hoppas på att rättegången som börjar i nästa vecka ska leda till att åtalet ogillas, säger Inga-Lill Staffansson, rektorns försvarsadvokat, till SVT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Scanpix

  • Ebba Wigerström

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt