Skip to content

Rättegången om misshandeln vid Kortedala torg inleds idag

Kortedala torg
Kortedala torg

Idag inleds rättegången mot två pojkar, 15 och 16 år, som misstänks för att ha misshandlat en 61-årig man så brutalt att han låg i koma i över två månader.

Det var i mars i år som en 61-årig man misshandlades på Kortedala torg i Göteborg. Detta efter att ha konfronterat ett tonårsgäng för att ha ofredat hans hund under tiden då han var inne i en matbutik på torget. 

61-åringen ska i samband med konfrontationen ha fallit bakåt, ner i en tom fontän och där mottagit både sparkar och slag. Han ska ha misshandlats så grovt att han legat i koma i över två månader efter händelsen.

Två pojkar, 15 och 16 år gamla, står idag åtalade för misshandeln men enligt åklagare Carl-Henrik Andersson var fler pojkar inblandade.

- Jag har bara lyckats bevisa att två personer varit aktiva i den här misshandeln. Sedan är det en eller flera ytterligare gärningsmän som jag anser har varit med - men jag kan inte bevisa vem eller vilka dessa är, säger han till SVT.

På måndagens inleddes förhandlingarna i målet vid Göteborgs tingsrätt. Pojkarna misstänks för synnerligen grov misshandel vilket är den högsta rubriceringen när det gäller misshandelsbrott. De båda medger visst våld men uppger att den ena agerat i självförsvar medan den andre endast utdelat en spark för att hjälpa en kompis.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt