Skip to content

Programledaren Mikael Odell åtalas för tjuvfiske

Det var i samband med att Mikael Odell och produktionsbolaget Three men in a boat var i Laivaområdet i Vindelfjällens naturreservat för att spela in ett avsnitt av Fiskedrag som det aktuella brottet ska begåtts.

Enligt åklagaren saknade Odell tillstånd att fiska i statens vatten ovanför odlingsgränsen. Och till följd av detta kräver nu åklagaren att programledaren och produktionsbolaget ska betala en företagsbot om 30 000 kronor.

Mikael Odell har erkänt de faktiska omständigheterna, men förnekar brott. Han har även uppgett att han ”var i området som samernas gäst och att han förlitade sig på dem”, enligt Västerbottens-Kuriren. 

Foto: TV4

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt