Skip to content

Professor Erik Nereps bolag stämmer Peppe Engberg och Anders Milton på totalt 666 666 kronor

Erik Nerep, stämningsansökan, Anders Milton, Peppe Engberg
Erik Nerep, professor i svensk och internationell handelsrätt

Erik Nerep, entreprenör och professor i svensk och internationell handelsrätt, stämmer nu genom sitt bolag medieprofilerna Peppe Engberg och Anders Milton på 333 333 kronor var. Orsaken är att de ska ha brutit en överrenskommelse gällande en återbetalning av ett lån.

Erik Nereps bolag ska, enligt stämningsansökan, ha gått in med totalt tre miljoner kronor för att rädda Ultra Music Festival - en av världens största festivaler för elektronisk dansmusik. Pengar som sedan skulle ha betalats tillbaka i form av aktier av de inblandade, däribland Engberg och Milton. Det rapporterar Dagens Media.

Då detta inte ska ha skett väljer nu professorn Nerep att stämma de båda medieprofilerna. Bevismaterialet består av en lång mailkonversation de inblandade emellan.

"Nej, jag och Johan vägrar! ...skojar bara. Du räddar oss, det är mer värt än respekt. Pengar", skriver Peppe Engberg bland annat i ett mejl till Erik Nepert. 

– Jag har hört talas om att han vill stämma mig men jag förstår ingenting. Det hela är så märkligt, därför vill jag inte kommentera det här alls, säger Peppe Engberg till Dagens Media.

Enligt Erik Nerep ska han ha kommit överrens med övriga inblandade som också hållit sig till överrenskommelsen.

– Men med just Peppe Engberg och Anders Milton har det blivit så här. Jag vet faktiskt inte varför det blev fel. Det är lite märkligt och jag har hela tiden påpekat att de har gjort fel, säger han till Dagens Media. 

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt