Skip to content

Nio månaders fängelse för mamma som systematiskt misshandlat sina söner

Mamman medger visserligen att hon har misshandlat sin son med en brödkavel och en elkabel men hävdar att det skett efter provokation från sonens sida. Domstolen anser dock att hon systematiskt misshandlat båda sina söner och hon döms därför för grov fridskränkning.

En 18-årig man ringde i våras till polisen och berättade att hans mamma slog hans tolv-årige lillebror. Kvinnan åtalades och medgav att hon slagit sonen löst med en elkabel och att hon även vid ett annat tillfälle slagit honom med en kavel, men att detta föregåtts av provokation från hans sida. I övrigt nekade hon.

Tingsrätten kommer dock fram till att kvinnan gjort sig skyldig till upprepade misshandelsbrott och slagit bägge sina söner med olika tillhyggen. Domstolen utgår i sin bedömning från uppgifter från pojkarna, som bland annat berättat om hur de brukat låsa in sig i badrummet för att komma undan mamman.

Rätten finner att det åtminstone rört sig om ett tiotal misshandelstillfällen mellan 2007-2012 och att våldet varit ägnat att kränka pojkarnas självkänsla. Kvinnan döms därför för grov fridskränkning till nio månaders fängelse. Hon ska också betala 45 000 kronor i skadestånd till den yngre av bröderna.

 

Foto: Scanpix

  • Isak Bellman
  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt