Skip to content

Lurade till sig 1,7 miljoner kronor genom falska fakturor - döms till fängelse

Ett bolag fick ett annat företag att felaktigt betala ut knappt 1,7 miljoner kronor genom falska fakturor. Ställföreträdaren för bolaget åtalades och dömdes för medhjälp till grovt bedrägeri.

Ett bolag anklagades för att genom falska fakturor ha fått ett annat företag att felaktigt betala ut knappt 1,7 miljoner kronor. Ställföreträdaren för bolaget åtalades för  grovt bedrägeri men han nekade till anklagelserna.

Tingsrätten konstaterar att det av utredningen framgår att sex falska fakturor ställts ut, att felaktiga utbetalningar skett och att mannen under den aktuella perioden gått in som ställföreträdare för bolaget under falsk identitet.

Domstolen anser att ställföreträdaren inte haft någon framträdande roll i bedrägeriet, men att han haft tillgång till pengarna och gjort flera uttag för egen konsumtion. Han döms därför för medhjälp till grovt bedrägeri.

Ställföreträdaren döms även för bokföringsbrott eftersom att ingen bokföring upprättats. Han får fängelse i ett år och tre månader och åläggs ett åttaårigt näringsförbud.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt