Skip to content

Handläggare hos Migrationsverket skickade föreläggande till sig själv istället för part

Tre minderåriga syskon ansökte om uppehållstillstånd i Sverige. Migrationsöverdomstolen konstaterar att ansökningarna avvisats på grund av att de missat att betala ansökningsavgiften, men att det beror på att de aldrig fick föreskriften om inbetalningen eftersom att den var feladresserad.

Tre minderåriga syskon ansökte om uppehållstillstånd i Sverige. Sedan ansökningarna avvisats av Migrationsverket överklagade barnen, genom sin ställföreträdare, utan resultat till migrationsdomstolen.

Migrationsöverdomstolen konstaterar nu att barnens ansökningar om uppehållstillstånd har avvisats på grund av att de inte inom angiven tid betalat in ansökningsavgiften till myndigheten.

Domstolen upptäckte dock att föreläggandet om inbetalningen har ställts till  den handläggare hos Migrationsverket som skickade den och att den har adresserats till Migrationsverkets egen postadress.

Eftersom att föreläggandet inte ställts eller adresserats till klagandena samt att det saknas bevis för att de fått del av föreläggandet finner Migrationsöverdomstolen att Migrationsverket inte haft fog för sitt beslut att avvisa klagandenas ansökningar på den angivna grunden.

Migrationsverket ska därför pröva fallet på nytt.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt