Skip to content

General Motors stäms på tre miljarder dollar efter Saabs konkurs

Victor Muller

Saabs tidigare ägare Spyker stämmer General Motors på tre miljarder dollar. Anledningen uppges vara att General Motors ska ha medverkat till Saabs konkurs i syfte att undvika konkurrens på den kinesiska marknaden.

Saab Automobiles tidigare moderbolag Spyker stämmer General Motors på tre miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Anledningen är enligt Spyker att General Motors medverkade till Saabs konkurs genom att stoppa försäljningen av Saab till kinesiska Youngman för att undvika konkurrens på den kinesiska marknaden.

Spykers VD Victor Muller skriver i pressmeddelandet publicerat av Spyker att man har arbetat med stämningen anda sedan bolaget forsattes i konkurs i december förra året. Syfte med stämningen ska vara att "kompensera Spyker och Saab for de enorma kostnader bolagen ådragit sig på grund av General Motors agerande".

Eftersom att Saab Automobile har gått i konkurs ska Spyker stå för kostnaderna för den juridiska processen. I utbyte får bolaget en betydande del av pengarna från General Motors om man vinner tvisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Scanpix

  • Ebba Wigerström

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt