Skip to content

Fristående grundskola i Stockholm stängs

Skolinspektionen har beslutat att den fristående grundskolan Central Skola Al-Huda i Stockholm måste stängas eftersom att skolan har såpass allvarliga brister. Eleverna har bland annat inte fått tillräckligt mycket undervisning i alla obligatoriska ämnen och skolan har inte säkrat att undervisningen följer kursplanerna.

Skolinspektionen har återkallat godkännandet för den fristående grundskolan Central Skola Al-Huda i Stockholm. Det innebär att skolan stängs med omedelbar verkan.

Trots att Skolinspektionen har kritiserat skolan flera gånger har den inte åtgärdat bristerna under utsatt tid. Flera av bristerna är allvarliga och omfattande.

Eleverna har exempelvis inte fått tillräckligt mycket undervisning i alla obligatoriska ämnen och skolan har inte säkrat att undervisningen följer kursplanerna i respektive ämne. Felaktigheter i betygsdokumenten visar dessutom att betygsättningen inte är rättssäker.

Skolan drivs av Utbildnings Organisationen Al-Huda AB och har 70 elever i förskoleklass och årskurserna 1-9. Elevernas respektive hemkommun ansvarar nu för att varje elev har en plats i en kommunal skola när höstterminen startar.

Företaget har möjlighet att överklaga Skolinspektionens beslut, men beslutet gäller tills vidare i avvaktan på ett avgörande från domstol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Scanpix

  • Johanna Haddäng

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt