Skip to content

Fängelse för 20-åring som kört ihjäl kompis efter fest

En 20-årig man orsakade en trafikolycka efter att han och hans vänner hade besökt en fest. Mannen hade druckit alkohol på festen och skulle sedan köra hem. Han höll en mycket hög hastighet när han då körde av vägen. Samtliga i bilen skadades och en person omkom. Mannen döms nu för bland annat vållande till annans död till fängelse i tre månader.

En 20-årig man stod åtalad för att ha orsakat en trafikolycka efter att han kört en bil i alltför hög hastighet och efter att han intagit alkohol. Vid olyckan, där mannen körde av vägen, skadades samtliga i bilen och en person omkom.

Mannen och passagerarna i bilen hade varit på en fest och mannen hade tagit på sig att köra hem. Han erkände att han druckit en öl tidigare på kvällen men menade att denna skulle ha hunnit gå ur kroppen innan han satte sig i bilen.

Tingsrätten menar att den alkoholkonsumtion som mannen erkänt inte kan läggas till grund för bedömningen av graden av vårdslöshet. Däremot anser domstolen att han hållit en mycket högre hastighet än den tillåtna då olyckan inträffat.

Domsolen klassificerar körningen som vansinneskörning och dömer mannen för vållande till annans död, vållande till annans kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik till fängelse i tre månader.

 

 

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt