Skip to content

Breivik döms till fängelse - anses vara tillräknelig

Idag kom domen mot Anders Behring Breivik. En enhällig domstol anser att han är tillräknelig och han döms till fängelse i 21 år. Efter det kan strafftiden förlängas med fem år i taget, vilket i praktiken innebär att det kan bli livstids fängelse.

Försvaret har velat att han ska anses tillräknelig och dömas till fängelse, medan åklagarna istället hade yrkat på att han skulle dömas till vård.

Tidigare har Breivik sagt att han skulle överklaga domen om han bedömdes ha varit psykiskt sjuk när han begick terrordåden i Oslo och på Utöya den 22:a juli förra året. En fängelsedom däremot har han tidigare sagt att han accepterar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Scanpix

  • Ebba Wigerström

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt