Skip to content

Narkotikakurir döms till fängelse och utvisning

En man som dömts för att ha smugglat in narkotika i handtaget på en väska får fängelse samt utvisas.

En man åtalades för att ha smugglat in 669 gram kokain i handtaget på en väska till Sverige. Mannen menade att han inte insett att det funnits narkotika i väskan. Han uppgav att han hade åkt till Sverige för att handla en salva för att behandla svullnader men fått resan betald av en man han inte visste namnet på.

Tingsrätten menade att hans berättelse inte var trovärdig utan snarare mycket osannolik. Domstolen fann därför att mannen agerat narkotikakurir och dömde honom för grov narkotikasmuggling till fängelse i fyra år och sex månader. Han utvisades också ur landet med förbud att återvända.

Vid straffvärdebedömningen tog rätten hänsyn till att mannen tidigare dömts till fängelse i Spanien för drogrelaterad brottslighet vilket verkade i skärpande riktning.

Hovrätten ändrar nu tingsrättens dom så att utvisningen tidsbegränsas till tio år, eftersom brottsligheten visserligen är allvarlig men inte så allvarlig att utvisningen ska vara utan tidsbegränsning.

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt