Skip to content

Grannar behöver inte tåla cannabislukt - narkotikasmugglare förlorar hyresrätt

En man fick sitt hyresavtal uppsagt då han fört oväsen och då cannabisrök spridit sig från hans hyreslägenhet till grannar. Hovrätten anser att mannens störningarna varit så pass besvärande för övriga hyresgäster att hans hyresavtal inte ska förlängas.

En 35-årig man hyr sedan december 2005 en lägenhet i Malmö. Hyresvärden har nu sagt upp hyresavtalet på grund av hyresgästens störningar.

Mannen hävdade att han lider av epilepsi och att det kan hända att hans vänner kan få panik när han får ett anfall.

Hyresvärden anförde att grannarna uppgett att det förekommit oväsen från mannens lägenhet och ifrån trapphuset. Vidare spred sig cannabisrök från mannens lägenhet och mannens gäster uppfattades som hotfulla.

Sedan april 2007 har värden skickat sex rättelseanmaningar och mannen har vid två tillfällen dömts för narkotikarelaterad brottslighet som haft anknytning till lägenheten, bland annat narkotikasmuggling.

Nämnden fann att störningarna hade förekommit under en lång tid och med hänsyn till att de haft kopplingar till narkotikamissbruk var de så pass besvärande för övriga hyresgäster att hyresavtalet inte skäligen kunde förlängas.

Hovrätten instämmer nu i nämndens bedömning och avslår mannens överklagande.

Foto: Scanpix

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt