Skip to content

Fyra och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt av styvdotter

En man fälls för grov våldtäkt samt övergrepp i rättssak sedan han våldtagit sin styvdotter när hon var mellan 5-7 år gammal samt hotat personer som kallats som vittnen i fallet.

En man åtalades för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Mannen skulle vid två tillfällen ha våldtagit sin styvdotter, som vid tidpunkterna var mellan 5-7 år gammal, genom att tilltvinga sig samlag med henne.

Mannen skulle även i ett telefonsamtal ha hotat två personer som skulle vittna i våldtäktsrättegången, genom att uttala bland annat att de skulle passa sig väldigt noga för att han hade folk som ville ha tag i dem och att han inte hade några problem att kasta in en flaska bensin i deras hem. Mannen förnekade ansvar.

Tingsrätten konstaterar gällande våldtäkten att målsäganden gjort ett mycket trovärdigt intryck, men att händelserna ligger långt bakåt i tiden. Efter en sammantagen bedömning finner dock domstolen det styrkt att mannen begått gärningarna, och att de mot bakgrund av bland annat målsägandens låga ålder samt att de skett i hemmet är att bedöma som grov våldtäkt.

Domstolen finner även åtalet gällande övergrepp i rättssak styrkt. Påföljden bestäms till fängelse i fyra år och sex månader. Mannen ska även betala drygt 240 000 kronor i skadestånd.

 

 

Therese Åkerlund

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt