Skip to content

Fängelse för våldtäkt på fest

En man döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna på en hemmafest i Stockholm.

En ung kvinna blev våldtagen efter att ha varit på en hemmafest i Stockholm. Under kvällen blev hon intresserad av en man som var där och de två kysste varandra. Senare under kvällen hade de  samlag.

Kvinnan uppgav att de först haft vaginalt samlag men att mannen sedan hållit fast henne och tvingat henne till analt samlag trots att hon sagt nej. Mannen uppgav dock att kvinnan gett sitt samtycke och att hon inte sagt ifrån.

Tingsrätten pekade på att ord stod mot ord men att mannen lämnat relativt vaga uppgifter om händelsen medan målsäganden klart och tydligt berättat om händelseförloppet. Domstolen menade vidare att rättsintyg och vittnen samt det faktum att polis omedelbart kallats till platsen av kvinnans vänner bekräftar kvinnans utsaga.

Tingsrätten dömde därför mannen för våldtäkt till fängelse i två år. Han ålades också att betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Hovrätten fastställer i stort domen men ändrar skadeståndsbeloppet till 77 000 kronor.

Foto: Scanpix

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt