Skip to content

27-åring döms för våldtäkt på Finlandsfärja

En 27-årig man döms till våldtäkt på en 50-årig lärarinna som erbjudit honom sovplats i sin hytt.

En 50-årig gymnasielärare anmälde att hon blivit våldtagen på en Viking Line-båt. Hon berättade att hon mött en 27-åring man som berättat om sin svåra bakgrund och som hon därför erbjöd en sängplats i hennes hytt. Hon uppgav dock att hon tydligt hade förklarat att hon inte var intresserad av något sexuellt umgänge.

När de kommit till hytten ska mannen enligt kvinnan ha blivit helt förändrad och tvingat henne till samlag. Mannen nekade till anklagelserna men ändrade sin historia vid tre tillfällen.  Tingsrätten pekade på att detta "utan överdrift" inte har stärkt hans sak.

Då målsägandens berättelse uppfattades som trovärdig och självupplevd lades den till stor del till grund för bedömningen. Mannen dömdes därför för våldtäkt och stöld till fängelse i tre år och sex månader. Han ålades också att betala 100 000 kronor i skadestånd.

Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom.

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt