Skip to content

18 års fängelse för kafé-mord i Göteborg

En man döms för mord efter att ha knivhuggit sin dotters före detta pojkvän till döds vid kafé Black Diamond i Göteborg.

En 20-årig man hittades svårt knivhuggen i mars i år på kafé Black Diamond i Göteborg. Han misstänktes ha attackerats av sin före detta flickväns pappa och avled senare av skadorna. Pappan erkände att han huggit 20-åringen två gånger men menade att det skett i nödvärn.

20-åringen hade dock fått 25 knivhugg som tingsrätten bedömer hade utdelats vid ett och samma tillfälle. Tingsrätten anser vidare att pappans nödvärnsinvändning kan lämnas utan avssende då inget tyder på att han blivit attackerad. Domstolen pekar på att överfallet var mycket brutalt och att våldet varit påfallande kraftigt.

Därför döms mannen för mord till fängelse i 18 år samt åläggs att betala 660 000 kronor i skadestånd till målsägandens dödsbo och anhöriga.

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt