Skip to content

Våldtog ex-sambo under hot om att döda kattunge – döms till tre års fängelse

En man som tvingat sig till sex av sin ex-sambo under hot om att knäcka nacken och slita huvudet av hennes kattunge dömdes till tre års fängelse i tingsrätten. Hovrätten fastställer nu domen. 

En man stod åtalad för bland annat två fall av våldtäkt, grovt hemfridsbrott och övergrepp i rättssak mot sin före detta sambo.

Mannen uppgavs bland annat ha tagit sig in i kvinnans lägenhet med en kopierad nyckel och tvingat sig till sex. Detta genom att hålla i kvinnans kattunge och hotat att knäcka nacken och slita huvudet av den.  Mannen ska även ha filmat och fotograferat kvinnan naken och hotat att sprida bilderna på Facebook om hon anmälde honom.

Av utredningen att döma fann tingsrätten att kvinnans berättelse om gärningarna var trovärdig och kunde läggas till grund för en fällande dom.

Beträffade bilderna som mannen tagit fann tingsrätten att kvinnan på flera av bilderna hade både BH och trosor på sig och att de bilderna inte objektivt sett var ägnade att kränka hennes sexuella integritet, vilket övriga bilder var.

Mannen dömdes för två fall av våldtäkt, grovt hemfridsbrott, övergrepp i rättssak och brott mot knivlagen till fängelse i tre år. Hanförpliktades även att betala drygt 171 000 kronor i ska

destånd. Hovrätten fastställer nu domen men beslutar att kostnaderna för mannens försvar ska stanna på staten.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt