Skip to content

Polis som anmält kollega för våldtäkt överklagar till hovrätten

En polisman som tidigare åtalats för att ha våldtagit sin kvinnliga kollega friades i tingsrätten. Kvinnan överklagar nu den friande domen till hovrätten.

Det var förra sommaren som den kvinnliga polisen anmälde sin manlige kollega för våldtäkt. De hade varit ute och festat på en krog i Göteborg och sedan hamnat hemma hos kvinnan på efterfest, enligt Göteborgs-Tidningen.

Mannen som åtalades för våldtäkt medgav enligt tidningen att han haft sex med sin kollega men att det skett med hennes samtycke. Kvinnan däremot hävdade att hon inte mindes någonting och att mannen utnyttjat hennes hjälplöshet till följd av berusning och sömn. 

Tingsrätten valde dock att gå på polismannens linje och friade därmed honom från anklagelserna.

Kvinnan har nu valt att överklaga den friande domen till hovrätten.    

”Jag kan inte, som görs gällande, anses hela tiden ha varit medveten om vad som hände. Han kan inte heller, som han gör gällande, ha varit säker på att jag medverkat. Mot denna bakgrund måste det anses utrett att målsäganden sov då samlaget inleddes och utfördes”, skriver kvinnan i sin överklagan enligt tidningen.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt