Skip to content

Man visade privat sexfilm på fest - döms för grovt förtal

En 28-årig man döms för grovt förtal sedan han under en fest spelat upp en film som visade hur han hade sex med en kvinna.

En 28-årig man anklagades för att under en fest ha spelat upp en film som visade hur han hade sex med en kvinna. Mannen åtalades för grovt förtal

Mannen nekade till anklagelsen och hävdade att ett av vittnena ville smutskasta honom på grund av en konflikt angående ett gemensamt bolag.

Tingsrätten väljer dock att lägga vittnets uppgifter till grund för sin bedömning. Domstolen finner med anledning av detta att 28-åringen visat de aktuella filmsekvenserna för minst fyra personer.

Rätten konstaterar att den som visar en enskild person på film får anses lämna de uppgifter om personen ifråga som filmen förmedlar. Då filmsekvenserna ger intryck av att kvinnan inte skulle ha något emot att de visades för andra, förmedlar de en nedsättande bild av henne, menar tingsrätten. De har därigenom varit ägnade att utsätta henne för andras missaktning.

28-åringen döms nu därför för grovt förtal. Påföljden bestäms till dagsböter om totalt 5 000 kronor. 28-åringen åläggs också att betala skadestånd om 15 000 kronor.

Gustaf Blomberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt